top of page

TEMIZLIKE.COM PROFESYONEL EV TEMIZLIĞI

İletişime Geçin
Ana Sayfa: Hoş Geldiniz

Toplumları  oluşturan  bireylerin  nesillerini  sürdürebilmeleri  için  sağlıklarını korumaları  ve  geliştirmeleri  gerekmektedir.  Sağlığın  korunması  ve  geliştirilmesi, hastalık  yapıcı  tüm  etkenlerin  ortadan  kaldırılmasıyla  sağlanır. Hastalık  yapıcı etkenlerin  birçoğu  çapraz  ya  da  doğrudan  bulaşmayla  yayılmaktadırlar.  Temizlik, hijyen ve kişisel hijyen kurallarına dikkat edilerek mikroorganizmaların bulaşması ve yayılması önlenebilir. 

İnsanın  yaşamını  sürdürebilmesi  için  öncelikli  olarak  fiziksel  gereksinimlerinin karşılanması gerekmektedir. Temizlik, hijyen ve kişisel hijyen bu gereksinimlerin en önemlilerindendir. İnsan hayatının vazgeçilmez öğesi temizlik ve hijyen kurallarıdır. Çocukluktan  başlayarak  hayatımızın  her  döneminde  kazanılan  hijyen  davranışları okulda verilecek eğitimle pekiştirilmesi sağlanır. Temizlike ayrıntılı temizlik için talep oluşturma servisidir.

Tutum kavramı 19. yy‟da incelenmeye başlanmış olup, latince kökenli bir kelimedir. Ayrıca  harekete  “hazır  anlamı”  taşımaktadır. Bireylerin davranışlarına şekiller vererek o davranışları harekete döken, yönlendiren duyuşsal faktörlerin  birlikteliğiyle  tutumlar oluşur.  Bu  sayede  oluşan  tutumların  davranışlar kitlesi haline gelerek bireylerin ne kadar etkilendiğini ve bu etkinin yönünü belirler.

Tutumlar sadece bir davranış eğilimi yada duygu değil, bilgi, duyuş davranış eğilimi bütünleştirmesidir. Bireylerin  geçmiş  yaşantısında öğrenmiş olduğu değer ve inanç sistemine  bağlı  olarak  oluşan  tutumların  olumlu  ya  da  olumsuz  olması  öğrenme sürecini  doğrudan  etkilemekte  ve  bu  sayede  bireylerin  gelecekteki  yaşantılarına  ve davranışlarına yön vermektedir

Ana Sayfa: Biz Kimiz

HIZMETLERIMIZ

Ne Yapıyoruz

Window Cleaners
Moving Boxes
Cleaning the Bathroom

CAM YIKAMA

Uzman Hizmet

TAŞINMA VE YENI EV TEMIZLIĞI

Her Zaman Hazır

ÇEVRECI TEMIZLIK HIZMETLERI

Ayrıntıya Özen

Ana Sayfa: Hizmetler

1.Temel olarak, tutumlar  doğuştan  edinilmez, sonradan kazanılırlar ve tutum toplumsallaşma  aracılığıyla  kültürel  olarak  edinilir.  Tutumda  tüm  düşünsel etkinlikler gibi öğrenme sürecinde ortaya çıkan bir etkinliktir.  
2.Tutumlar  geçici  düşünsel  durumlar  olmayıp;  tutumlar  aşamalı  olarak biçimlenmektedirler  bir  kez  ortaya  çıktıktan  sonra,  belirli  bir  süre  devam ederler. 
3.Tutumlar, birey ve obje arasındaki ilişkide bir düzenlilik olmasını sağlarlar. Öğrenme  süreci  içinde  yavaş  yavaş  biçimlenip,  insanın  çevresini algılamasına,  yargılamasına  anlamasına  da  yardımcı  olurlar.  Ayrıca,  bu düzenlemelere  belirli  bir  denge  ve  kararlılık  kazandırma  potansiyeline sahiptirler.  
4.Birey  ve  obje  ilişkisinde,  özellikle  tutumlar  vesilesiyle  belirlenen  bir etkilenme-güdülenme  süreci  ortaya  çıkmaktadır.  Birey-obje  ilişkisinde, tutumların  belirlediği  bir  yanlılık  ortaya  çıkar.  Birey  bir  objeye  ilişkin  bir tutum  oluşturduktan  sonra,  ona  tarafsız  bakamaz;  bu  nedenle  de  toplumsal değer  yargılarıyla  yüklüdürler.  Çünkü  bazı  tutumlar,  toplumsal  etkileşimin en yoğun  olduğu  durumlarda  (örneğin  bunalım  veya  savaş  koşullarında) oluşmaktadır. Böyle tutumlarda yanlılık en yoğun biçimini alır. 

5. Tutumların  oluşması  ve  biçimlenmesi  için  birbirleriyle  karşılaştırılabilir birçok  öğenin  bir  arada  olması  zorunludur.  Bir  objeye  ilişkin  olumlu  veya 

olumsuz  bir  tutumun  oluşması,  ancak  o  objenin  başka  objelerle karşılaştırılması sonucu mümkündür. Bireyler çevrelerindeki nesnelere karşı davranırlarken  göreli  hareket  ederler.  Tek  tek  nesneleri  karşılaştırırken dikkate  alınan  bu  görelilik,  genellemelere  gidildiğinde  tek  tipleştirmeye dönüşebilir.  
6.Toplumsal  tutumlar,  toplumsal  nesne,  değer,  konu,  grup  ya  da  kurumlara yönelik tutumlardır. Tutum oluşumunda mekanizma, her iki tutum türü için de  aynıdır.  İkisi  arasındaki  fark,  toplumsal  tutumda  yanlılığın  toplumsal nitelik  taşıyan  bir  öğe  ile  ilgili  olmasıdır.  Kişisel  tutum  ise,  nesne  ile  kişi arasındaki özel bir ilişkidir (İnceoğlu, 2000; Tolan, İsen ve Batmaz, 1985). 
Tutum  bir  objeye  yönelik  duygu,  düşünce  ve  davranışlardan  oluşmaktadır (Aydın, 2000;  Özgüven,  2004). Eğitimci  insanlar  davranışların  çeşitli  güçlerin  etkisinde olmasına  yön  veren  etmenleri  (tutum  vb.) incelemek  anlamak  istemişlerdir (Tavşancıl, 2002). 

Bir  nesilin  sağlıklı  olarak  yetişmesi  o  ülkenin üretkenliğini ve  kalkınmasını hızlandırması amacıyla gereklidir.  Sağlıklı bir hayat biçimi için olumlu davranışların sürdürmesi ve  sağlığın geliştirilmesi,  sağlık  bakımını  sağlayan  profesyonellerin  en önemli hedefleri arasındadır. Sağlığın anahtarını kazanmak için her kişinin eğitilmesi ve bireylerin sağlık sorumluluğunu üstlenmesi ile mümkündür. Pek çok sağlık sorunu günümüzde, sağlıksız  yaşam  biçiminden  kaynaklandığı  düşünülmektedir.  Gelişmiş ülkelerin  sağlık  hizmetlerine  bakıldığında sağlığını koruyan  ve  geliştiren  stratejileri uygulamaya  koydukları  görülmektedir.  Sağlığı  geliştirme  programları  ile bireylere sağlık  davranışları  kazandırmak  mümkündür.  Fakat öncelikle, sağlık  davranışlarının toplumun  yaşadığı  çevreye  göre belirlenmesiyle, bireylerin analitik ve teorik yapılacak  araştırmalarla  sağlık  kapasitesinin saptanmasına  daha  çok  ihtiyaç  vardır. Enfeksiyon hastalıklarının birçoğunun kontrolünde, kişisel hijyen alışkanlıklarının önemli  olduğu  bilinmelidir.  Hayatın  bir  öğesi  olan  toplumun  vazgeçemediği olmazsa  olmazı  en  değerli  kuralı hijyen,  temizlik,  kişisel  ve  sosyal  sağlıktır. Çağımızda insanların  medeni ve  gelişmişlik  düzeyini  gösteren  temel  ölçüt temizliktir.

Ana Sayfa: Müşteri Görüşü

İLETIŞIME GEÇIN

Büyükdere Caddesi No:321 Noramin İş Merkezi Kat:5 - 308, İstanbul / Türkiye

(+90) 212 234 56 78

Gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!

Ana Sayfa: İletişim
Ana Sayfa: Blog Akışı
bottom of page